dimecres, 14 d’octubre del 2009

Viatge a Cöppingen


Algunes vegades , no tantes com voldríem, també sortim fora per ficar el nas a les instal.lacions dels nostres veins. Aquest any coincidin amb la celebració dels 150 anys de la casa Märklin, que tots coneixem, els Amics del Tren de Barcelona, per aquest motiu varen organitzar un viatge per visitar la fira bianual que es fa a Cöppingen i especialment, per la celebració del 150 è aniversari.

Una seixantena d’Amics varen decidir anar-hi i passar tres dies perquè fòssin inoblidables, concretamen els dies 18/19/20 de setembre. Així va ser, es veu, perquè el temps s’els va fer curt de tantes coses boniques que hi havien. De la nostra Associació, hi va anar-hi en Xavi i la Glòria de sant Esteve de Sesrrovires que pel que ens varen explicar i solament amb unes quantes fotos que ens varen ensenyar de mostra, ja ens varen fer delir.

La Fira del joguet de Märklin ja es una passada, perquè a més d’ensenyar les últimes novetats sempre hi ha material exclusiu, que nomès ho pots adquirir allà, per això es tan exclusiu i especial aquesta Fira. També i en motiu del 150è aniversari , varen poder visitar els tallers i moltes peces antigues del inici de la casa, del 1859 era per deleitar-se i quedar-se extasiat de tantes peces boniques.
Un autobús especial recorria Cöppingen , per anar a la Fira, casa Märklin i l’estació de tren a on hi havia un regitzell de màquines de vapor funcionant, que semblaben acabades d’estrenar, amb maquinistes i treballadors vestits d’època esperant els viatgers que s’havien apuntat i fer un viatge per recordar els vells temps. També hi havia un automotor antic que no parava de fer viatges. Sabem com son els alemanys i estem convençuts que els nostres amics no ho diuen solament per fer-nos delir...

L’últim dia, diumenge es varen desplaçar en tren naturalment, a Stuttgart per visitar la ciutat i veure els trambies , un cremallera i els palaus museus de Württemberg a on , per acabar-ho de rematar hi hava un mercat a on hi havia de tot i molt en temes de trens.
Be, felicitem als organitzadors i envegem molt els que hi varen poder anar per haver fet un viatge que els costarà molt d’oblidarse’n