dimarts, 19 de maig del 2009

Viatge de la Federació Catalana FCAF


17 de Maig de 2009.

Amb un mes de maig molt apretat per celebracions, costa poder estar en tot, però uns quants d’Igualada, molt pocs, solament vàrem ser quatre, estiguèrem presents en el viatge anual de la nostra Federació. Puntualment a les 8’3 sortiem de l’estació de Sants amb tren especial de mitga distància els UT 448 ( Catalunya Exprés) en direcció a Valls a on recollírem uns quants Amics per arribar finalment a Lleida-Pirineus, que es diu ara.

La velocitat màxima que es va arribar, 186 kmh., podem constatar-ho perquè en tenim la foto del velocímetre de la cabina del conductor. No ho dieu a ningú però vàrem poder estar una bona estona a la cabina. Un cop arribats, uns autocars ens esperàven per portar-nos als tallers de l’ARMF del Pla de Vilanoveta. Allà els nostres Amics fan un treball de titànics arreglant i reconstruint tot un seguit de material ferroviari.

Estava en funcionament i a punt per poder-la veure, la unitat elèctrica 1003 de la sèrie 1000 totalment restaurada, que feia el servei Ripoll- Puigcerdà, una meravella. Teniem també la companyia del conductor, ara molt gran, que l’havia portat,. Treient molt, la màquina de vapor de MZA 602 anomenada la “Cuco” petita i totalment restaurada, fent-nos caure la baba a tots els allí presents. Vàrem poder contemplar dins els tallers un seguit de màquines, vagons i material que esperem podrem veure a funcionar. Hi havia la mastodonte Pacífic, una Garrafeta que fèia el servei de passatgers de les més grans que varen circular per el nostre pais, a veure quan la podrem veure a funcionar. Fins a les dues vàrem poder contemplar tot aquest material que fa fer les delícies de tots els Amics presents. Els autocars ens portàren al lloc de dinar.

Dinar en un restaurant a les afores de Lleida. Xerrameca trenera i bona companyia fou la tònica en tot moment.Es va fer el retorn pel mateix camí i aprofitant fins l’últim moment el bon fer de tots.

Felicitem una vegada més al components organitzadors de la Federació pel seu encert!