dimecres, 6 d’octubre del 2010

Metro L9 L10

HEM ESTRENAT METRO

Amb un cuquet per dins la panxa per veure com seria el nou Metro de les línies 9 i 10 de BCN, el diumenge dia 3 sortíem una vintena d’Amics amb el nostre Carrilet a les 8’54 h.
La sortida prometia ser molt curiosa ja que ningú de nosaltres havia estrenat cap d’aquestes línies. N’havíem sentit parlar molt perquè es una primícia en l’estat Español, és l’única que funciona i que existeix. Solament el sistema de túnels ja es un sistema original, l’un pasa per sobre de l’altre quan circulent.
El que més sorpren, es que va sense conductor i para amb una exactitud de mil•límetres, cosa que ser conduït per una persona, no ho aconsegueix, tot un repte d’enginyeria, que carai...
A la vora de l’andana hi han unes parets de vidre amb unes portes corredisses que només s’obren quan el tren està parat i davant mateix de la porta corresponent, fantàstic hem tret el perill de que algú caigui a la via, molt be. FGC ho va provar anys enrere l’estació del metro de Provença i no ho varen aconseguir. En quan a la freqüència està estudiat que poden circular separats només per dos minuts per donar un servei més ràpid i eficaç, vol dir que el sistema si detecta més afluència de passatgers a l’andana, fa córrer més ràpid tots els trens.
També les estacions han estat pensades per un moviment de passatgers molt racionalitzades. Son com pous, degut a la seva profunditat, 70 mts. I els seus ascensors estant coordinats amb les arribades dels combois. S’han fet tan fondes les estacions i els circuïts per evitar possibles problemes amb l’estabilitat dels edificis i altres metros.
Enfí, hem estrenat un sistema molt modern que potser per ara, és dels millors del món.
Entre una cosa i una altre hem fet 8 canvis amb trens, metros i tramvies Ah! hem estrenat el circuït del Tram 5. Barcelona cada vegada ens sorprèn més i tan aprop que ho tenim...
Algunes dades del nou Metro, quan estigui acabat del tot:
La Línia 9 anirà de Can Zam ( Allà a on es feia la Fira d’abril de Sta. Coloma de Gramenet.) fins a les terminals de l’aeroport. La línia 10 de Gorg fins més enllà de la Zona Franca
La Línia 9 tindrà una longitud de 48 km. Portarà 130.000.000 de passatgers a l’any amb 350.000 validacions diàries, 52 estacions i 20 intercanviadors, UNA PASSADA!...
Us aconsellem que el proveu i vosaltres mateixos ens donareu la raó, ah! I preneu els vostres menuts de la casa i procureu posar-vos al davant del convoi, es podran imaginar que el porten ells, serà com un joc com un tren de pel•lícula de ficció, però aquest serà real.
Ja estem pensant amb la pròxima excursió que esperem també sigui molt especial i també tant econòmica com aquesta 9 Euros, apa.

AMICS DEL TREN D’IGUALADA